Z wizytą w gościnnych progach Gospody Karpackiej

Na zaproszenie Zarządu LGD „Dorzecze Wisłoka” wziąłem udział w spotkaniu w ramach projektu Polska wieprzowina na kulinarnych szlakach 🥩 🍴 W gościnnych progach Gospody Karpackiej w Zarszynie wysłuchaliśmy ciekawej prelekcji 👨‍💻 o walorach zdrowotnych i smakowych mięsa wieprzowego oraz wzięliśmy udział w degustacji 😉 Polędwiczki wieprzowe, kiełbasy, rzemieślniczy salceson i pieczone żeberka na kapuście, wszystko smaczne i zdrowe, ale przede wszystkim polskie 🇵🇱 Mięso wieprzowe jest najczęstszym wyborem Polaków, warto jednak zwracać uwagę na certyfikaty, to da nam gwarancję, że producent przestrzega zasad dobrostanu zwierząt ‼️ Projekt finansowany jest z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego, a realizowany przez Stowarzyszenie Polska Ekologia.